hírek
25 január 2023
Kuponok, akciók és pontgyűjtők: így változtak a magyarok vásárlási szokásai
A pontgyűjtő kártyák és alkalmazások mellett az egyes üzletek alkalmazásait is előszeretettel használják már a...
23 január 2023
Közös Agrárpolitika – A legfontosabb tudnivalók 2023-ban
Összefoglaló a január 18-i KAP webináriumról, az agrártámogatások új rendszeréről.
20 január 2023
Digitalizáció nélkül nincs hatékony agrárium
Az agrárium minden területén a precíziós gazdálkodás a jövő útja, a hatékonyság egyik fő feltétele – hangzott el...
18 január 2023
Törvényt készít elő az EU a zöld ipar megsegítésére
Az Európai Unió törvényt készít elő a zöld ipara munkájának megkönnyítésére, amit állami, valamint egy európai...
16 január 2023
Egyre tudatosabbak a vásárlók a környezeti, társadalmi felelősségvállalás terén a KPMG szerint
Társadalmi felelősségük és szerepük vizsgálatára kényszerítette a cégeket a világjárvány – a környezeti hatások...
12 január 2023
Fejenként 127 kg élelmiszer-hulladék keletkezett az EU-ban 2020-ban
Az Eurostat első, az egész EU-ra kiterjedő élelmiszerhulladék-figyelésének legfrissebb adatai szerint a pandémia...
11 január 2023
K&H-agrárkutatás: a szektor fogékony az innovációra és a digitális fejlesztésre
Az agrárszektor fogékony az innovációra és a digitális fejlesztésre, ugyanakkor az alkalmazásban inkább az óvatos...
09 január 2023
Ezek a fogyasztóvédelmi ellenőrzések várhatóak 2023-ban
Átfogó fogyasztóvédelmi vizsgálatokra számíthatnak 2023-ban is a hazai vállalatok – hívja fel a figyelmet az EY....
06 január 2023
Egyre többen ültetnek így növényeket Magyarországon: sokan vágnak most bele
Második alkalommal tesztelte az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet, a Vetőmag Szövetség és a NÉBIH az öko őszi...
03 január 2023
Állati takarmányt készít élelmiszer-hulladékból a ForFarmers
A holland állati takarmánygyártó, a ForFarmers élelmiszer-hulladékot és alternatív nyersanyagot felhasználva tervez...
29 december 2022
A magyarok 66 százalékának fontos az egészséges élelmiszer
Minden 3. magyar lesújtóan nyilatkozott saját egészségügyi állapotáról a Pilulka friss reprezentatív kutatásában....
22 december 2022
A frontoldali tápértékjelölés újabb állomása
A TÉT Platform által évekkel ezelőtt elindított szakmai fórum, a TÉT Reggeli legutóbbi, decemberi alkalmának apropóját...
19 december 2022
A fogyasztók háromnegyede szkennelt már QR-kódot élelmiszer- vagy italtermékeken
A fogyasztók mintegy 75%-a állítja, hogy szkennelt már QR-kódot élelmiszer- vagy italtermékeken, és fele rendszeresen...
18 december 2022
Kiknek és hogyan segít a QST minőségbiztosítást támogató programcsomag? 4.RÉSZ
A mindennapi élelmiszerünk az egyik legszigorúbban ellenőrzött termék a forgalomban, ahol kulcsfontosságú szerepe...
15 december 2022
Újabb élelmiszermentő intézkedést vezet be a Lidl
A Lidl Magyarország elindította „Mentsük meg! élelmiszermentő akcióját, mellyel tovább bővíti az élelmiszerpazarlás...
12 december 2022
A médiakampányok is zöldebbé válnak
A szén-dioxid-kibocsátás csökkentése a legfontosabb eszköz a vállalatok kezében ahhoz, hogy a klímaváltozás hatásai...
09 december 2022
Kiemelt jelentőségű a hazai agrártermékek népszerűsítése
Az oltalom alatt álló elnevezések rendszere az a kiemelt eszköz a Közös Agrárpolitika (KAP) keretein belül, amellyel...
06 december 2022
Újrahasznosítás-szemléletű csomagolástervezés
Még nyáron került megrendezésre a CSAOSZ hazai és nemzetközi előadók részvételével – a kisvállalkozások számára...
04 december 2022
Kiknek és hogyan segít a QST minőségbiztosítást támogató programcsomag? 3.RÉSZ
A minőség az, amikor nem a termék, hanem a vásárló tér vissza. Az integrált QST számítógépes rendszer célja, hogy...
02 december 2022
Online piactérrel támogatja a Tesco az élelmiszerhulladék és költségek csökkentését a beszállítók oldalán
Új online piacteret indított a Tesco az Egyesült Királyságban, így igyekezve lehetővé tenni a beszállítóknak a...
30 november 2022
A körforgásos gazdaság megállíthatja a biodiverzitás csökkenését
Napjainkban a biológiai sokféleség csökkenésének több mint 90%-a a természeti erőforrások kitermelésének és feldolgozásának...
28 november 2022
Kevés magyar keresi a fenntartható csomagolási megoldásokat
Az új irányelv 2024-től egységesíti a vállalatok fenntarthatósági jelentéstételét, így a pénzügyi cégek, a befektetők...
24 november 2022
Döntött az Európai Parlament: új szabályok a fenntarthatósági jelentésekhez
Az új irányelv 2024-től egységesíti a vállalatok fenntarthatósági jelentéstételét, így a pénzügyi cégek, a befektetők...
22 november 2022
Ömlik az import zöldség Magyarországra: ezt sózzák rá a vásárlókra itthon?
2022-ben az élet szinte minden területén jócskán megemelkedtek az árak. A drágulás nem kímélte a hazai mezőgazdaságot...
18 november 2022
Digitális gazdaság Magyarországon
Az Európai Bizottság 2014 óta alkalmazza a digitális gazdaság és társadalom fejlettségét mérő mutatót (DESI) a...
17 november 2022
Erre figyeljünk szoftver beszerzéskor
Informatikai támogatás nélkül cégszerű működés ma már szinte elképzelhetetlen, de most ne foglalkozzunk azokkal,...
11 november 2022
Helyi szinten dől el, mit kezdünk az élelmiszer-hulladékból kinyerhető energiával
Még a legalapvetőbb, létfenntartásunkhoz szükséges élelmiszereket is olyan nagyvonalúan kezeljük, mintha ezek korlátlanul...
09 november 2022
Cél a karbonsemleges tej
Az Arla útnak indította az első tejipari klímatervet az Egyesült Királyság területén, amely az SBTi által ellenőrzött...
07 november 2022
Veszélyes élelmiszerek lehetnek a magyar otthonokban: sokan nem is tudnak róla
Egész évben, így az őszi-téli ünnepek idején is érdemes odafigyelni az élelmiszerek tárolására és a higiéniára,...
04 november 2022
Az ESG harmadik lába fontosabb, mint gondolnánk
A fenntartható fejlődést célzó ESG, azaz környezeti, társadalmi és irányítási szempontok közül az első kettő nagy...
03 november 2022
Saját márka alatt ad új életet a zöldségeknek-gyümölcsöknek a Hofer Ausztriában
Az osztrák Hofer a “Rettenswert” márka alatt mezőgazdasági élelmiszer-feleslegből készített pestót, kencéket vagy...
28 október 2022
Agrárminisztérium: a magyar mezőgazdaságot modernizálni kell
A mezőgazdaság több súlyos kihívással szembesült az elmúlt két évben, de ezek a nehézségek lehetőségeket hordoznak,...
26 október 2022
Eurostat: az EU-ban lakosonként 127 kilogramm élelmiszer ment kárba 2020-ban
Lakosonként mintegy 127 kilogramm élelmiszer ment kárba az Európai Unióban 2020-ban, a koronavírus-járvány első...
24 október 2022
Kávé a körforgásos szemlélet jegyében
Vezető kávéipari vállalatként a Nespresso számos lépést tett annak érdekében, hogy működését a teljes értéklánca...
21 október 2022
Újfajta kihívások a gyümölcslépiacon
A jelenleg is zajló világpolitikai-gazdasági események a gyümölcslépiac szereplőit is erőteljes kihívások elé állítják....
19 október 2022
Szoftverbe épített F2F (ekétől a tányérig) stratégia a DUT Call 2022 platformon
A Seacon Europe élelmiszeripari profillal szerepel a Driving Urban Transitions (DUT) Partnership és az Enterprise...
17 október 2022
Az ár a fő szempont a vásárlásokkor a szakemberek szerint
A fogyasztók korábban elsősorban az egészséges élelmiszereket keresték, ma az ár a legfontosabb. Előtérbe kerültek...
14 október 2022
Kiknek és hogyan segít a QST minőségbiztosítást támogató programcsomag? 2.RÉSZ
A mezőgazdasági termelők piacért folytatott versenyében kulcsfontosságú szerepe van a termékek minőségének és egyre...
13 október 2022
Megjelent Magyarország digitális élelmiszeripari stratégiája
Alapos előkészítő munka eredményeként elkészült és megjelent Magyarország Digitális Élelmiszeripari Stratégiája.
11 október 2022
Fenntartható körforgásos gazdasági modell
A fenntarthatóságról már mindenki sokat hallott és tud, azonban a körforgásos gazdaság a köznyelvben még kevéssé...
07 október 2022
Egyedülálló átfogó informatika rendszer az élelmiszeripar számára
A Seacon Europe az élelmiszeripari kihívásokra válaszul, a „farm to fark” koncepcióval összhangban fejlesztette...
06 október 2022
Kiderült az igazság: így kaszálhatnak nagyot a magyar gazdák a földeken
Nehéz időket élünk, ez kétségtelen. Szinte mindenki megoldások után kutat, amivel a jelenlegi katasztrofális helyzetet...
03 október 2022
Business Days 2022
A Seacon Europe is részt vett a Trade Magazin által szervezett Business Days 2022 konferencián, Tapolcán szeptember...
30 szeptember 2022
Kiknek és hogyan segít a QST minőségbiztosítást támogató programcsomag? 1.RÉSZ
A minőség az, amikor nem a termék, hanem a vásárló tér vissza. A vásárlókat újra és újra meg kell győzni termékünkről,...
29 szeptember 2022
Érik a műtrágya-krízis Európában: erre jobb, ha minden magyar gazda felkészül
Nem rendeződött az európai műtrágyagyártás helyzete az elmúlt hetekben: a magas földgáz- és energiaárak továbbra...
22 szeptember 2022
Idén a Pennyé a Kereskedelmi Nívódíj
A PENNY Market Kft. nyerte a Magyar Termékekért Kereskedelmi Nívódíjat. A Magyar Termék Nonprofit Kft. és a Trade...
19 szeptember 2022
Megvan, mikor jöhet az első fagy Magyarországon: erre jobb lesz felkészülni
A jövő hét elején még hideg levegő alakítja az időjárást: a felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütésre és...
17 szeptember 2022
Te éttermed, én jövőm
A fenntarthatóság azt jelenti, szükségleteinket úgy elégítjük ki, hogy közben környezetünket és természeti erőforrásainkat...
14 szeptember 2022
Edd magad egészségesre!
Számos tudományos bizonyíték van arra, hogy a helytelen táplálkozás és a különböző megbetegedések között szoros...
13 szeptember 2022
A fogyasztók elégedetlenek a kiskereskedelmi szállítás fenntarthatóságával
A Descartes Systems Group, a kereskedelemben a logisztika-intenzív vállalkozások egyesítésének globális vezetője...
12 szeptember 2022
Eltűnhetnek a boltokból ezek az élelmiszerek: tényleg búcsúzhatunk a kedvenceinktől?
A szárazság miatt nehezebbé vált betartani a termelési szabályokat, Franciaország világhírű sajtjaitól a spanyol...
09 szeptember 2022
2022.09.20. - SmartGeoFish helyszíni demonstráció és workshop
Az afrikai harcsa Magyarországon a legnagyobb mennyiségben fogyasztott halfajta. A Geofish Kft. intenzív termelés...
06 szeptember 2022
Kivárnak a magyar gazdák: egekben a gabona ára, de ebbe most megéri belevágni
Habár az elmúlt években kicsit feledésbe merült, a jelenlegi gazdasági helyzet miatt újra fellendülhet Magyarországon...
05 szeptember 2022
A modern fogyasztók transzparenciát követelnek
A fenntarthatóságra és etikus viselkedésre vonatkozó állítások egyre fontosabbá válnak a fogyasztók számára, akik...
25 augusztus 2022
Elárulta a titkot a szakértő: így juthatsz olcsón zöldséghez, gyümölcshöz
Megállás nélkül drágulnak itthon az élelmiszerek, ezért egyre nagyobb az igény az otthoni, háztáji termelésre és...
19 augusztus 2022
Drasztikusan drágul ez az élelmiszer Magyarországon: itt az újabb áremelkedés
Magyarországon a ketreces tartásból származó étkezési tojás (M+L) csomagolóhelyi ára darabonként 37,25 forint volt...
11 augusztus 2022
Flexitáriánus étrenddel a bolygónkért?
Napjainkban előtérbe kerültek a különböző diéták és étrend típusok. Egyre többen lesznek vegetáriánusok vagy éppen...
09 augusztus 2022
Óriási pusztítást végez a szárazság a földeken: segítséget kapnak a magyar gazdák
Az öntözés közérdek, a biztonságos élelmiszer-ellátás alapja - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a közösségi...
05 augusztus 2022
Gondolta volna? Csökkenti az élelmiszerpazarlást, ha nincs minőségmegőrzési dátum a csomagoláson!
A minőségmegőrzési idő az élelmiszer minőségére utal, és azt sugallja, hogy mikor lesz optimális a termék íze és...
02 augusztus 2022
Megváltozhat az élelmiszergyártás Magyarországon: ezt jobb, ha mindenki tudja
Az ellátásilánc-menedzsment terület krízishelyzetekben stratégiai jelentőséggel bír a gyártó vállalatok számára....
25 július 2022
Fordulópont a világ élelmiszergazdaságában: így étkezünk majd a jövőben
Fordulóponthoz érkezett a világ élelmiszergazdasága a klímaváltozás, a természeti erőforrások kimerülése, a tömeges...
19 július 2022
Találkozzunk a Magyar Elhízástudományi Társaság Kongresszusán
Találkozzunk a Magyar Elhízástudományi Társaság Kongresszusán Gárdonyban 2022. november 18‐19‐én!
04 július 2022
Óriási élelmiszer-razzia indult Magyarországon: szigorú ellenőrzések jönnek
A korábbi évekhez hasonlóan idén is megkezdődött a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, melyre július 1....
27 június 2022
Harc az élelmiszer-pazarlás ellen
Az intelligens mezőgazdaság és digitalizált élelmiszeripar címmel tartott konferenciát az iFood Élelmiszer Klaszter,...
16 június 2022
A magyar akvakultúra kihívásai és lehetőségei
Nagy érdeklődés mellett került megrendezésre az első SmartGeoFish webinár 2022. június 3-án, melynek célja volt...
02 június 2022
Intelligens mezőgazdaság, digitalizált élelmiszeripar
Az intelligens mezőgazdaság és digitalizált élelmiszeripar címmel tartott konferenciát az iFood Élelmiszer Klaszter,...
30 május 2022
YETTEL IOT LIVE SHOW 2022
2022. május 25-én és 26-án második alkalommal, kibővült szakmai tartalommal került megrendezésre a hazai IoT megoldások...
26 május 2022
Tényleg szennyezettek a gyümölcsök a magyar boltokban?
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet közös közleményt...
13 május 2022
2022. június 3. - SmartGeoFish webinár
A magyar akvakultúra kihívásai és lehetőségei Esemény A magyar akvakultúra kihívásai és lehetőségei Online rendezvény...
11 május 2022
2022. május 31. - Intelligens mezőgazdaság, digitalizált élelmiszeripar
A magyar gazdák egyre nyitottabbak a csúcstechnológiai fejlesztésekre, annak érdekében hogy javítsák mindennapi...
10 május 2022
Élelmiszerválasztás egészségtudatosan: az információ a kulcs
A vásárlók egyre nagyobb figyelmet fordítanak az egészségesnek gondolt élelmiszerek kiválasztására, és ehhez a...
04 május 2022
Hazai KKV-k jó gyakorlatai EU-s forrásból
Fókuszban a hazai KKV-k számára is elérhető Európai Uniós pályázatok segítségével megvalósított jó gyakorlatok.
03 május 2022
Hogyan lehet megelőzni az élelmiszer-visszahívásokat?
Az elmúlt években nemcsak Magyarországon emelkedett az élelmiszer-visszahívások száma, hanem az Európai Unióban...
24 április 2022
Körforgásos gazdaság: mit jelent, miért fontos és mi a haszna?
Az egyszeri fogyasztásra épülő gazdasági modell környezetszennyező és pazarló,az EU ehelyett a körforgásos gazdaság...
22 április 2022
2022. május 3. - Élelmiszeripar és digitalizáció
A kapcsolatépítés jegyében kihagyhatatlan programra invitáljuk Önt és munkatársait! Klaszterközi hálózatépítésünk...
05 április 2022
Veszélyes élelmiszerek lephetik el a boltokat
Legyen szó a medúzáról, ehető rovarokról, mesterséges húsról, vagy új technológiákról, mint a blokklánc, mesterséges...
22 március 2022
2022.05.25-26. - Yettel IOT Live Show 2022
Az élelmiszerek származásának, beépülés történetének az „Ekétől a tányérig” szlogen mentén való átláthatóvá tétele...
18 március 2022
2022.04.08. - Zöld és digitális átállás a gyártásban
Az Innoskart DIH szervezésében kerül sor a DigiNussInfo projekt zárórendezvényére 2022.04.08-án Székesfehérváron.
16 március 2022
2022.03.22-24. - SIRHA Hungexpo Budapest
A kiállítás ideje alatt az Innoskart stand, ahol információkat kaphatnak a Seacon Europe által képviselt QST nevű...
11 február 2022
Innoskart Nyerő Projekt webinár
Nagy érdeklődés övezte az Innoskart DIH 2022.02.10-edikén rendezett Nyerő Projekt Webinárját.A bemutatott DigiNussInfo...
08 február 2022
2022.02.10. - Innoskart Nyerő Projekt webinár
2022. február 10-én délután 3 órakor várjuk mindazokat, akik a DIH-ek által nyújtott támogatások és az Innoskart...
03 február 2022
DigiNussInfo projekt
2022-től a Bionuss Hungary üzemében digitális technológiát használnak a diófeldolgozás nyomon követésére, így termékeik...
05 január 2022
SmartAgriHubs támogatás
A SmartAgriHubs Open Call nemzetközi csapata arról tájékoztatta a magyar konzorciumot, hogy a Campden BRI, a Geofish...
18 október 2021
Dió feldolgozása
A dió gyümölcse, azaz a magja számos értékes anyagot tartalmaz: telítetlen zsírsavakat, fehérjét, ásványi anyagokat...
10 szeptember 2021
Kérdezz-felelek az élelmiszeradalékanyagokról
Ma már nincs olyan ember, aki ne hallott volna az adalékanyagokról. Egyesek szerint az E-számok mérgezők, és be...
08 augusztus 2021
Az alma minősége és a terepi mérések kapcsolata QST szemüveggel
Az almát mindenki ismeri, de azért a Tudástárban adunk vele kapcsolatban egy kis összefoglalót.
Ebben a rovatban...
06 június 2021
Tésztakészítés - mindenre gondolva
A tészta nálunk igen közkedvelt ételnek számít, egyes becslések szerint Magyarországon fejenként 6-7 kiló tésztát...
04 április 2021
Lendületben a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszer
A pályázható termékkörök számának dinamikus emelkedése mellett elektronikus pályázati rendszerrel, weboldalfejlesztéssel...
25 február 2021
Minőségvezérelt Közétkeztetés Program
A közétkeztetés összetett, többszereplős szolgáltatás. Magyarországon napjainkban 3000-3500 főzőkonyhán és 6500...
17 január 2021
Integrált szoftvercsomag a hűtőipar szolgálatában
Évtizedekkel ezelőtt megtörtént egy integrált, minőségbiztosítást támogató szoftver kialakítása, melyben a Seacon...