Keresés
Close this search box.

Európai zöld megállapodás

Az éghajlatváltozás és a környezet károsodása egzisztenciális veszélyt jelent Európa és az egész világ számára. E problémák kezelése érdekében az európai zöld megállapodás (European Green Deal) az EU gazdaságát modern, erőforrás-hatékony és versenyképes gazdasággá fogja átalakítani. Biztosítani fogja, hogy:

Az európai zöld megállapodás jóvoltából javulni fog a ma élő emberek és a későbbi generációk jóléte és egészsége. A megállapodás az alábbiakat ígéri:

  1. Friss levegő, tiszta víz, egészséges talaj, biológiai sokféleség
  2. Korszerűsített, energiahatékony épületek
  3. Egészséges és megfizethető élelmiszerek
  4. Jobb tömegközlekedés
  5. Tisztább energia és tiszta, élvonalbeli innovatív technológiák
  6. Hosszabb élettartamú, javítható, újrafeldolgozható és újrahasznosítható termékek
  7. Időtálló munkahelyek és készségfejlesztés az átállás jegyében
  8. Globálisan versenyképes reziliens ipar

A zöld megállapodáshoz és a Farm to Fark stratégiához illeszkedve a Seacon Europe kifejlesztette a QST szoftvert, ami az „ekétől a tányérig” szlogennek megfelelően korszerű informatikai támogatást biztosít a teljes élelmiszeripari lánc mentén. Segítségével széles körű információk állnak rendelkezésünkre a minőséggel kapcsolatos paraméterekről a nyersanyag termesztésétől kezdve a feldolgozáson át a felhasználókhoz, vevőkhöz kerülő késztermékig. Az egymásra épülő információk biztosítják a teljeskörű termékazonosítást és visszakereshetőséget is.