Keresés
Close this search box.

QSTS visszahívás-támogatás

Maximális részletességű nyilvántartás

A QSTS abban támogatja a gyártókat, feldolgozókat, hogy termékeik vonatkozásában maximális részletességgel legyenek képesek azok tulajdonságainak, minőségi jellemzőiknek a sarzsszintű lekövetésére. Lehetőségük nyílik az általuk feldolgozott nyersanyagok jellemzőinek az örököltetett beépítésére, illetve a feldolgozás során keletkezett információknak a termékhez kapcsolására, akár többszörös feldolgozási fázison átesett, több komponensű gyártmányok esetében is.

A láncszemlélet elengedhetetlen

Az „Ekétől a tányérig” szlogen mentén működő rendszer teljes termékéletút-követést biztosít. Az adatokkal való kiszolgálása elsődlegesen interfészeken keresztül, automatikusan történik (de kiegészíthető manuális adatbevitellel is). Ez vonatkozhat a mezőgazdaságban alkalmazott berendezésekre és alkalmazásokra, mint pl. digitálisan átvehető tábla törzskönyv, permetezési napló, betakarító gépek, öntöző berendezések, vetőgépek digitálisan átvehető információira, valamint a gyártás során keletkezett minden releváns információra is – legyen szó zöldség, vagy gyümölcs feldolgozásról, bor készítésről, hús, hal, vagy tej feldolgozásról.

Az átláthatóság biztosítása

A QSTS támogatja a termékbeépülést és életút követést, az élelmiszeripari minőségbiztosítást és az átláthatóságot a teljes élelmiszerlánc mentén a termőföldtől az asztalig. A szenzorokon és interfészeken keresztül beérkezett adatokra építve a végfelhasználókhoz tudunk releváns információkat juttatni QR kód alapú termékazonosítást alkalmazva. A QR kódok használatával biztosított a kétirányú kommunikáció a gyártó és a vásárlók között is.

A termékvisszahívások támogatása

A sarzsszinten rögzített adatok nagy előnye, hogy a regisztrált vásárlók pl. PUSH üzenetek formájában termékvisszahívás esetén azonnal elérhetőek. Az ételallergiások esetében ez akár életmentő is lehet, ha például nem jelölt allergén miatt hívnak egy terméket, de az ételintoleranciában szenvedők számára is nagy segítséget jelenthet.
A sarzsszintű termékazonosításnak köszönhetően a termékvisszahívások esetén pontosan meghatározhatóak az érintett tételek, ennek köszönhetően sokkal nagyobb biztonsággal megmondható, hogy mely termékek érintettek, vagy éppen az, hogy melyek fogyaszthatók biztonsággal. Ez nem csupán a fogyasztók bizalmi szintjének növelését, hanem a károk (pl. gyártás, szállítás, megsemmisítés költsége) jelentős csökkenését eredményezi.
Minőségi és élelmiszerbiztonsági szempontból kiemelt érdek, hogy a termékkövetés (eredetkimutathatóság) digitális megoldásokra alapozva, bárhol és bármikor biztosított legyen minden érdekelt számára (a neki szükséges szinten). A QR kód alapú termékazonosítás a biztosított technológia segítségével minimum sarzsszinten, de szükség esetén akár termékszinten lehetséges.