A Daniel Carasso Nemzetközi Kutatási és Innovációs Központ a friss tej-, és növényi termékek fejlesztését végzi. A több mint 550 munkatársat – köztük világszinten is elismert kutatókat – foglalkoztató központ elsősorban olyan szegmensekkel foglalkozik majd ezen a területen, mint a speciális táplálásterápia lehetőségei, a bélmikrobiom és a fermentációs folyamatok kutatása. A jövő innovációinak feltérképezése mellett a Danone nagy hangsúlyt fektet terméktervezésre, a fogyasztói tapasztalatok termékfejlesztésbe való beültetésére, valamint a környezetbarát csomagolások kifejlesztésére.
A Danone 2021-ben jelentette be, hogy létrehozza az új kutatóközpontot, amely az innováció élvonalába tartozik, és megfelel a legmagasabb szintű környezetvédelmi előírásoknak is, ezzel is támogatva a cég “Egy életünk van és egy bolygónk” jövőképét. Az épület 5 szinttel és összesen több mint 3500 m² alapterülettel rendelkezik. A B Corp™-minősítéssel ellátott létesítményt úgy tervezték meg, hogy a környezetre gyakorolt hatásait minimálisra lehessen csökkenteni. Fából készült keretekkel, fotovoltaikus panelekkel, geotermikus fűtéssel és hűtéssel, valamint vízvisszanyerő rendszerrel látták el. E kezdeményezéseknek hála az épület az első olyan európai kutatóközpont, amely az alacsony szén-dioxid-kibocsátású minősítést viselheti.
– mondja Verónica Vargas, a Danone közép-kelet-európai kutatásfejlesztési vezetője.
Hogy milyen innovatív termékek várhatók a Danone részéről az elkövetkezendő évtizedekben, arra jó példa a februárban piacra került Nutridrink Plant-based iható tápszer, mely sok országban az első növényi alapú, speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer (tápszer). A tápszert Európában Magyarországon az elsők között vezették be.
Az új intézmény felavatásán a Danone vezérigazgatója, Antoine de Saint-Affrique mellett, a francia miniszterelnök, Elisabeth Borne is részt vett.