sajtószemle
25 január 2023
Kuponok, akciók és pontgyűjtők: így változtak a magyarok vásárlási szokásai
A pontgyűjtő kártyák és alkalmazások mellett az egyes üzletek alkalmazásait is előszeretettel használják már a...
23 január 2023
Közös Agrárpolitika – A legfontosabb tudnivalók 2023-ban
Összefoglaló a január 18-i KAP webináriumról, az agrártámogatások új rendszeréről.
20 január 2023
Digitalizáció nélkül nincs hatékony agrárium
Az agrárium minden területén a precíziós gazdálkodás a jövő útja, a hatékonyság egyik fő feltétele – hangzott el...
18 január 2023
Törvényt készít elő az EU a zöld ipar megsegítésére
Az Európai Unió törvényt készít elő a zöld ipara munkájának megkönnyítésére, amit állami, valamint egy európai...
16 január 2023
Egyre tudatosabbak a vásárlók a környezeti, társadalmi felelősségvállalás terén a KPMG szerint
Társadalmi felelősségük és szerepük vizsgálatára kényszerítette a cégeket a világjárvány – a környezeti hatások...
12 január 2023
Fejenként 127 kg élelmiszer-hulladék keletkezett az EU-ban 2020-ban
Az Eurostat első, az egész EU-ra kiterjedő élelmiszerhulladék-figyelésének legfrissebb adatai szerint a pandémia...
11 január 2023
K&H-agrárkutatás: a szektor fogékony az innovációra és a digitális fejlesztésre
Az agrárszektor fogékony az innovációra és a digitális fejlesztésre, ugyanakkor az alkalmazásban inkább az óvatos...
09 január 2023
Ezek a fogyasztóvédelmi ellenőrzések várhatóak 2023-ban
Átfogó fogyasztóvédelmi vizsgálatokra számíthatnak 2023-ban is a hazai vállalatok – hívja fel a figyelmet az EY....
06 január 2023
Egyre többen ültetnek így növényeket Magyarországon: sokan vágnak most bele
Második alkalommal tesztelte az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet, a Vetőmag Szövetség és a NÉBIH az öko őszi...
03 január 2023
Állati takarmányt készít élelmiszer-hulladékból a ForFarmers
A holland állati takarmánygyártó, a ForFarmers élelmiszer-hulladékot és alternatív nyersanyagot felhasználva tervez...
29 december 2022
A magyarok 66 százalékának fontos az egészséges élelmiszer
Minden 3. magyar lesújtóan nyilatkozott saját egészségügyi állapotáról a Pilulka friss reprezentatív kutatásában....
22 december 2022
A frontoldali tápértékjelölés újabb állomása
A TÉT Platform által évekkel ezelőtt elindított szakmai fórum, a TÉT Reggeli legutóbbi, decemberi alkalmának apropóját...
19 december 2022
A fogyasztók háromnegyede szkennelt már QR-kódot élelmiszer- vagy italtermékeken
A fogyasztók mintegy 75%-a állítja, hogy szkennelt már QR-kódot élelmiszer- vagy italtermékeken, és fele rendszeresen...
15 december 2022
Újabb élelmiszermentő intézkedést vezet be a Lidl
A Lidl Magyarország elindította „Mentsük meg! élelmiszermentő akcióját, mellyel tovább bővíti az élelmiszerpazarlás...
12 december 2022
A médiakampányok is zöldebbé válnak
A szén-dioxid-kibocsátás csökkentése a legfontosabb eszköz a vállalatok kezében ahhoz, hogy a klímaváltozás hatásai...
09 december 2022
Kiemelt jelentőségű a hazai agrártermékek népszerűsítése
Az oltalom alatt álló elnevezések rendszere az a kiemelt eszköz a Közös Agrárpolitika (KAP) keretein belül, amellyel...
06 december 2022
Újrahasznosítás-szemléletű csomagolástervezés
Még nyáron került megrendezésre a CSAOSZ hazai és nemzetközi előadók részvételével – a kisvállalkozások számára...
02 december 2022
Online piactérrel támogatja a Tesco az élelmiszerhulladék és költségek csökkentését a beszállítók oldalán
Új online piacteret indított a Tesco az Egyesült Királyságban, így igyekezve lehetővé tenni a beszállítóknak a...
30 november 2022
A körforgásos gazdaság megállíthatja a biodiverzitás csökkenését
Napjainkban a biológiai sokféleség csökkenésének több mint 90%-a a természeti erőforrások kitermelésének és feldolgozásának...
28 november 2022
Kevés magyar keresi a fenntartható csomagolási megoldásokat
Az új irányelv 2024-től egységesíti a vállalatok fenntarthatósági jelentéstételét, így a pénzügyi cégek, a befektetők...
24 november 2022
Döntött az Európai Parlament: új szabályok a fenntarthatósági jelentésekhez
Az új irányelv 2024-től egységesíti a vállalatok fenntarthatósági jelentéstételét, így a pénzügyi cégek, a befektetők...
22 november 2022
Ömlik az import zöldség Magyarországra: ezt sózzák rá a vásárlókra itthon?
2022-ben az élet szinte minden területén jócskán megemelkedtek az árak. A drágulás nem kímélte a hazai mezőgazdaságot...
11 november 2022
Helyi szinten dől el, mit kezdünk az élelmiszer-hulladékból kinyerhető energiával
Még a legalapvetőbb, létfenntartásunkhoz szükséges élelmiszereket is olyan nagyvonalúan kezeljük, mintha ezek korlátlanul...
09 november 2022
Cél a karbonsemleges tej
Az Arla útnak indította az első tejipari klímatervet az Egyesült Királyság területén, amely az SBTi által ellenőrzött...
07 november 2022
Veszélyes élelmiszerek lehetnek a magyar otthonokban: sokan nem is tudnak róla
Egész évben, így az őszi-téli ünnepek idején is érdemes odafigyelni az élelmiszerek tárolására és a higiéniára,...
04 november 2022
Az ESG harmadik lába fontosabb, mint gondolnánk
A fenntartható fejlődést célzó ESG, azaz környezeti, társadalmi és irányítási szempontok közül az első kettő nagy...
03 november 2022
Saját márka alatt ad új életet a zöldségeknek-gyümölcsöknek a Hofer Ausztriában
Az osztrák Hofer a “Rettenswert” márka alatt mezőgazdasági élelmiszer-feleslegből készített pestót, kencéket vagy...
28 október 2022
Agrárminisztérium: a magyar mezőgazdaságot modernizálni kell
A mezőgazdaság több súlyos kihívással szembesült az elmúlt két évben, de ezek a nehézségek lehetőségeket hordoznak,...
26 október 2022
Eurostat: az EU-ban lakosonként 127 kilogramm élelmiszer ment kárba 2020-ban
Lakosonként mintegy 127 kilogramm élelmiszer ment kárba az Európai Unióban 2020-ban, a koronavírus-járvány első...
24 október 2022
Kávé a körforgásos szemlélet jegyében
Vezető kávéipari vállalatként a Nespresso számos lépést tett annak érdekében, hogy működését a teljes értéklánca...
21 október 2022
Újfajta kihívások a gyümölcslépiacon
A jelenleg is zajló világpolitikai-gazdasági események a gyümölcslépiac szereplőit is erőteljes kihívások elé állítják....
17 október 2022
Az ár a fő szempont a vásárlásokkor a szakemberek szerint
A fogyasztók korábban elsősorban az egészséges élelmiszereket keresték, ma az ár a legfontosabb. Előtérbe kerültek...
13 október 2022
Megjelent Magyarország digitális élelmiszeripari stratégiája
Alapos előkészítő munka eredményeként elkészült és megjelent Magyarország Digitális Élelmiszeripari Stratégiája.
06 október 2022
Kiderült az igazság: így kaszálhatnak nagyot a magyar gazdák a földeken
Nehéz időket élünk, ez kétségtelen. Szinte mindenki megoldások után kutat, amivel a jelenlegi katasztrofális helyzetet...
29 szeptember 2022
Érik a műtrágya-krízis Európában: erre jobb, ha minden magyar gazda felkészül
Nem rendeződött az európai műtrágyagyártás helyzete az elmúlt hetekben: a magas földgáz- és energiaárak továbbra...
22 szeptember 2022
Idén a Pennyé a Kereskedelmi Nívódíj
A PENNY Market Kft. nyerte a Magyar Termékekért Kereskedelmi Nívódíjat. A Magyar Termék Nonprofit Kft. és a Trade...
19 szeptember 2022
Megvan, mikor jöhet az első fagy Magyarországon: erre jobb lesz felkészülni
A jövő hét elején még hideg levegő alakítja az időjárást: a felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütésre és...
17 szeptember 2022
Te éttermed, én jövőm
A fenntarthatóság azt jelenti, szükségleteinket úgy elégítjük ki, hogy közben környezetünket és természeti erőforrásainkat...
13 szeptember 2022
A fogyasztók elégedetlenek a kiskereskedelmi szállítás fenntarthatóságával
A Descartes Systems Group, a kereskedelemben a logisztika-intenzív vállalkozások egyesítésének globális vezetője...
12 szeptember 2022
Eltűnhetnek a boltokból ezek az élelmiszerek: tényleg búcsúzhatunk a kedvenceinktől?
A szárazság miatt nehezebbé vált betartani a termelési szabályokat, Franciaország világhírű sajtjaitól a spanyol...
06 szeptember 2022
Kivárnak a magyar gazdák: egekben a gabona ára, de ebbe most megéri belevágni
Habár az elmúlt években kicsit feledésbe merült, a jelenlegi gazdasági helyzet miatt újra fellendülhet Magyarországon...
05 szeptember 2022
A modern fogyasztók transzparenciát követelnek
A fenntarthatóságra és etikus viselkedésre vonatkozó állítások egyre fontosabbá válnak a fogyasztók számára, akik...
25 augusztus 2022
Elárulta a titkot a szakértő: így juthatsz olcsón zöldséghez, gyümölcshöz
Megállás nélkül drágulnak itthon az élelmiszerek, ezért egyre nagyobb az igény az otthoni, háztáji termelésre és...
19 augusztus 2022
Drasztikusan drágul ez az élelmiszer Magyarországon: itt az újabb áremelkedés
Magyarországon a ketreces tartásból származó étkezési tojás (M+L) csomagolóhelyi ára darabonként 37,25 forint volt...
09 augusztus 2022
Óriási pusztítást végez a szárazság a földeken: segítséget kapnak a magyar gazdák
Az öntözés közérdek, a biztonságos élelmiszer-ellátás alapja - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a közösségi...
05 augusztus 2022
Gondolta volna? Csökkenti az élelmiszerpazarlást, ha nincs minőségmegőrzési dátum a csomagoláson!
A minőségmegőrzési idő az élelmiszer minőségére utal, és azt sugallja, hogy mikor lesz optimális a termék íze és...
02 augusztus 2022
Megváltozhat az élelmiszergyártás Magyarországon: ezt jobb, ha mindenki tudja
Az ellátásilánc-menedzsment terület krízishelyzetekben stratégiai jelentőséggel bír a gyártó vállalatok számára....
04 július 2022
Óriási élelmiszer-razzia indult Magyarországon: szigorú ellenőrzések jönnek
A korábbi évekhez hasonlóan idén is megkezdődött a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, melyre július 1....
26 május 2022
Tényleg szennyezettek a gyümölcsök a magyar boltokban?
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet közös közleményt...
10 május 2022
Élelmiszerválasztás egészségtudatosan: az információ a kulcs
A vásárlók egyre nagyobb figyelmet fordítanak az egészségesnek gondolt élelmiszerek kiválasztására, és ehhez a...
24 április 2022
Körforgásos gazdaság: mit jelent, miért fontos és mi a haszna?
Az egyszeri fogyasztásra épülő gazdasági modell környezetszennyező és pazarló,az EU ehelyett a körforgásos gazdaság...
05 április 2022
Veszélyes élelmiszerek lephetik el a boltokat
Legyen szó a medúzáról, ehető rovarokról, mesterséges húsról, vagy új technológiákról, mint a blokklánc, mesterséges...
10 szeptember 2021
Kérdezz-felelek az élelmiszeradalékanyagokról
Ma már nincs olyan ember, aki ne hallott volna az adalékanyagokról. Egyesek szerint az E-számok mérgezők, és be...
04 április 2021
Lendületben a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszer
A pályázható termékkörök számának dinamikus emelkedése mellett elektronikus pályázati rendszerrel, weboldalfejlesztéssel...
25 február 2021
Minőségvezérelt Közétkeztetés Program
A közétkeztetés összetett, többszereplős szolgáltatás. Magyarországon napjainkban 3000-3500 főzőkonyhán és 6500...