Kiknek és hogyan segít a QST minőségbiztosítást támogató programcsomag? 3.RÉSZ

A minőség az, amikor nem a termék, hanem a vásárló tér vissza. Az integrált QST számítógépes rendszer célja, hogy támogassa a minőségbiztosítást, könnyebbé, egyszerűbbé tegye a termék paramétereinek nyomon követését, elemzését.

KIS- ÉS NAGYKERESKEDELEM

kereskedelmi

A minőség az, amikor nem a termék, hanem a vásárló tér vissza. Az integrált QST számítógépes rendszer célja, hogy támogassa a minőségbiztosítást, könnyebbé, egyszerűbbé tegye a termék paramétereinek nyomon követését, elemzését. A rendszer használói szállítmányonként digitális adatok alapján kontrollálhatják az egyes termékek nagy részletességű minőségi és tulajdonságbéli jellemzőit, vagyis másodpercek alatt minden információt megtudhatnak a termék teljes életútjáról. A szoftver rugalmasan paraméterezhető, ezáltal a segítségével a felhasználó a saját igényei szerint állíthatja össze a minősítés „játékszabályait”. Ennek segítségével a kereskedő biztosíthatja vásárlóit, hogy a legjobb minőségű termékeket forgalmazza számukra.

Az élelmiszer-ellátási lánc nyomon követhetőségére vonatkozó követelmények kulcsfontosságúak abban, hogy a kereskedelmi vállalatok a közegészségügy szem előtt tartásával megőrizzék versenyképességüket a hazai és a nemzetközi piacokon egyaránt. A QST korszerű informatikai támogatást nyújt a teljes élelmiszeripari lánc mentén ahhoz, hogy döntéseinkhez elegendő információ álljon rendelkezésünkre a minőséggel kapcsolatos paraméterekről a nyersanyag termesztésétől kezdve a feldolgozáson át a vevőkhöz kerülő késztermékig. Biztosítja a teljeskörű termékazonosítást, illetve visszakereshetőséget, vagyis információkat nyújt „Az ekétől a tányérig.

A szoftver illeszkedik az európaiélelmiszer-biztonsági politika szabályozásaihoz, melynek alapvető szabályozásai megjelennek a moduláris felépítésű rendszerben, ezzel lehetővé téve a legmagasabb fokú megfelelést. Minőségi kifogás esetén sokkal kisebb reakcióidővel képesek a hiba okának a feltárására, az esetleges termékvisszahívások elindítására. Ez mind a fogyasztót, mind a kereskedőt megvédi a jogi lépésektől és a potenciálisan veszélyes termékektől.

A fogyasztók körében egyre nagyobb igény nyílik arra, hogy az általuk vásárolt termékek eredetéről hiteles információt kapjanak. A hazai termékek kedvelőitől kezdve az eltérő minőségi igénnyel rendelkező vásárlókon át az ételérzékenységgel küzdőkig, tudatos vásárlókig mind olyan réteget jelentenek, akik számára kulcsfontosságú szerepe van annak, hogy mit vesznek le a bolt polcáról. A több, mint száz termékparaméter alapján történő tetszőleges paraméterösszetételre vonatkozó szűrések biztosítják még az extrém vevői igényekhez igazodó, „tűpontos” termékszelekciót is. Ezáltal a rendszer használatával a kereskedelmi üzlet minden vevői igényt kielégítő termékskálát tud forgalmazni, magasabb fokú bizalmat és növekvő elégedettséget tud elérni.