Kiknek és hogyan segít a QST minőségbiztosítást támogató programcsomag? 4.RÉSZ

A mindennapi élelmiszerünk az egyik legszigorúbban ellenőrzött termék a forgalomban, ahol kulcsfontosságú szerepe van az egyes termékek, alapanyagaik eredetének. Az élelmiszer teljeskörű termékazonosításának kiemelt hatása lehet az előírásoknak megfelelő működésre és a piaci alapú tevékenység sikerességére.

FOGYASZTÓK

ár fogyasztók

Biztonság mindenekelőtt.

A mindennapi élelmiszerünk az egyik legszigorúbban ellenőrzött termék a forgalomban, ahol kulcsfontosságú szerepe van az egyes termékek, alapanyagaik eredetének. Az élelmiszer teljeskörű termékazonosításának kiemelt hatása lehet az előírásoknak megfelelő működésre és a piaci alapú tevékenység sikerességére. Az integrált rendszer célja, hogy támogatást nyújtson ezekben a minőségbiztosítás egyszerűbbé tételével és az ételek paramétereinek nyomon követésével, elemzésével. A szoftver illeszkedik az európai élelmiszer-biztonsági politika előírásaihoz, melynek alapvető szabályozásai megjelennek a moduláris felépítésű rendszerben, ezzel lehetővé téve az előírásoknak való legmagasabb fokú megfelelést.

A rendszer nyilvántartja a termék minőségére hatással lévő paramétereket, ezeket összeveti a vonatkozó határértékekkel és biztosítja a teljeskörű termékazonosítást, illetve visszakereshetőséget. Ez a szintű termékkövetés lehetővé teszi a rendszer használói számára a szükséges minőségű, de még elfogadható árú alapanyagok beszerzését a szállítók kínálatából úgy, hogy közben minimalizálni tudják az élelmiszer-biztonság kockázataikat. Az ételekhez felhasznált alapanyagok származását így egyértelműen meghatározott módon igazolni tudják, akár a fogyasztók, akár az ellenőrző szervek számára.

A fogyasztók számára egyre fontosabb, hogy pontosan tudja, mit visz be a szervezetébe. Az eltérő minőségi igénnyel rendelkező fogyasztóktól kezdve az ételérzékenységgel küzdőkön át, a tudatosan étkező fogyasztókig mind olyan réteget jelentenek, akik számára kulcsfontosságú szerepe van annak, hogy mit visznek be pontosan szervezetükbe. A szoftver akár több, mint száz termékparaméter alapján lehetővé teszi a tetszőleges paraméterösszetételre vonatkozó szűréseket, ezáltal pedig biztosítja még az extrém fogyasztói igényekhez igazodó, „tűpontos” termékszelekciót is. Ezáltal a rendszert használó éttermek és konyhák minden szintű fogyasztói igény kiszolgálását tudják biztosítani, emellett magas fokú vásárlói bizalmat és végül elégedettséget tudnak elérni.