Dió feldolgozása
A dió gyümölcse, azaz a magja számos értékes anyagot tartalmaz: telítetlen zsírsavakat, fehérjét, ásványi anyagokat (Mg, K, Ca), és vitaminokat (E-, B-vitamin).
A dió gyümölcse, azaz a magja számos értékes anyagot tartalmaz: telítetlen zsírsavakat, fehérjét, ásványi anyagokat (Mg, K, Ca), és vitaminokat (E-, B-vitamin).
Az almát mindenki ismeri, de azért a Tudástárban adunk vele kapcsolatban egy kis összefoglalót.
Ebben a rovatban arra hozunk példát, minőségbiztosítási, illetve életút követési szempontól hogy hasznosíthatjuk az almáskertben IOT eszközökkel mért adatokat, a helyszínen begyűjtött információkat.
A tészta nálunk igen közkedvelt ételnek számít, egyes becslések szerint Magyarországon fejenként 6-7 kiló tésztát fogyasztunk évente. Ez még akkor is jelentős mennyiségnek számít, ha bizonyos országok ennél lényegesen nagyobb átlagot tudnak felmutatni. A komoly kereslet a minőséget tekintve erős ösztönző tényező. Felhasználói szinten a legkevesebb probléma talán a levesbetéteknél mutatkozik, ugyanis a csipetke, a