A Foodwatch szerint a húspótlók némelyike viszonylag sok kalóriát, valamint nagy mennyiségű telített zsírsavat és sót tartalmaz. Az egyes termékek Nutri-Score értékét kiszámító fogyasztóvédelmi szervezet megállapította, hogy a 15 vizsgált termék közül csak kettő eredménye elegendő a zöld tápértékjelzés elnyeréséhez. Ezzel szemben a termékek több mint fele meglehetősen rossz, D vagy E Nutri-Score-minősítést kapott.
A szervezet rámutatott, hogy a vegán élelmiszerek népszerűsítése során gyakran félrevezető állítások is elhangoznak, és bár vegán helyettesítő termékek vásárlásakor a legtöbb válaszadó számára olyan motivációk játszanak kiemelkedő szerepet, mint a kíváncsiság, az éghajlat- és környezetvédelem, valamint az állatjólét és az ízlés, a megkérdezettek 48%-a úgy nyilatkozott, hogy azért vásárolja e termékeket, mert azok egészségesek.
Forrás: Trade Magazin